Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 1,8 miljoonaa euroa valtionavustusta Liikkuva opiskelu -toimintaan. Avustusta myönnettiin 147 hankkeelle ympäri Suomen.

Hankkeissa edistetään fyysisesti aktiivista toimintakulttuuria lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa monipuolisesti kunkin oppilaitoksen omista tarpeista lähtien muun muassa vahvistamalla opiskelijoiden osallisuutta ja osaamista ja kehittämällä liikkumis- ja oppimisympäristöjä. 

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Jokainen oppilaitos lisää liikettä opiskelupäiviin omalla tavallaan – opiskelijat, henkilöstö ja johto yhdessä. 

Opiskelijoiden liikuntaa on lisätty osana Liikkuva opiskelu -ohjelmaa niin pienissä kuin suurissa oppilaitoksissa. Keskeistä on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua oman osaamisen ja taitotasonsa mukaisesti. Poikkeusoloissa oppilaitoksissa on myös haettu uusia tapoja liikuntaan, kuten etäneuvontaa.

Iso osa opiskelijoista haluaisi liikkua enemmän arjessaan, myös opiskelupäivän aikana. Liikkuminen tukee oppimista sekä lisää jaksamista ja opiskelukykyä. Yhdessä tekeminen puolestaan vahvistaa opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä.  

 

Myönnetyt Liikkuva opiskelu -avustukset alueittain:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 720 000 euroa 48 hankkeelle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 190 000 euroa 20 hankkeelle.

Lapin aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 86 600 euroa 8 hankkeelle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 170 000 euroa 15 hankkeelle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 400 000 euroa 45 hankkeelle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 200 000 euroa 11 hankkeelle.

 

Tarkemmat tiedot avustuksia saaneista hankkeista ja myönnetyistä summista löytyvät aviavustukset.fi-sivuston visualisoinneista.

Lue lisää Avin tiedotteesta 

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVA SUOMI -OHJELMAA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on osa Sanna Marinin hallitusohjelman Liikkuva Suomi -ohjelmaa sekä Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuutta. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE