Opiskelijat kännykän ääressä.

My2050 on oppimispeli ilmastonmuutoksesta ja tulevaisuudesta

My2050 on ulkona liikkuen pelattava tunnin mittainen seikkailupeli, jossa kierretään kaupunkiympäristöön sijoitetuilla rastipisteillä älypuhelimen avustamana. Peliä pelataan 1–3 hengen ryhmissä, jossa kussakin on vähintään yksi älypuhelin. Ryhmät keräävät pelissä pisteitä ja saavutuksia rasteja avaamalla.

My2050-pelissä käsitellään ilmastonmuutosta monipuolisesti. Siinä pohditaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ympäristöön sekä yhteiskuntaan ja tarjotaan myös vinkkejä kestävämpään tulevaisuuteen. Peli vastaa moniin opetussuunnitelman tavoitteisiin ja kannustaa oppimaan luokkahuoneen sijaan ulkona liikkuen.

Peli on täysin ilmainen ja se on pelattavissa milloin tahansa. Pelaamiseen tarvitaan vain yksi älypuhelin per joukkue. Peli toimii älypuhelimelle ladattavalla X-routes-sovelluksella, joka on ilmainen. Peli on suunnattu erityisesti yläkouluihin ja toiselle asteelle. Peli on pelattavissa tällä hetkellä Helsingin, Espoon, Tampereen ja Vantaan kaupunkiympäristöissä.

Pelistä voit lukea lisää My2050-pelin verkkosivuilta. Sivustolla on saatavilla opettajille räätälöidyt peliohjeet sekä lisämateriaalia, jossa pelin sisältöä on esitelty teemoittain. Materiaaleissa on muun muassa infoa pelin tietoturvallisuudesta sekä vinkkejä pelitapahtuman vetämiseen.

Katso uusimmat ideamme