Liikuttavat kollegat palkintojensa kanssa.

Liikuttavat kollegat palkittiin liikkumista edistävästä työstään

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmat palkitsivat kuusi Liikuttavaa kollegaa. Palkinnot jaettiin Liikkuen läpi elämän -seminaarissa Turun Logomossa 3.5.2022 klo 15.

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien onnistuneen toteutuksen takana on tuhansia varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa työskenteleviä ihmisiä. Lasten ja nuorten liikkumista, osallistumista ja yhdessä tekemisen iloa ei olisi ilman aikuisia. Ohjelmat palkitsivat kuusi henkilöä, jotka ovat sytyttäneet lapsissa, nuorissa tai työkavereissa liikkumisen ilon ja ovat omalla työllään auttaneet toimintakulttuurin liikunnallistamisessa.

Palkittavat
Liikuttaja ja muiden innostaja

Liikuttaja ja muiden innostaja on kannustanut ja innostanut esimerkillään sekä lapsia ja nuoria että aikuisia liikkumaan ja liikuttamaan muita.

Liikkuva varhaiskasvatus: Lasse Huttunen, varhaiskasvatuksen opettaja, Saarijärvi, Pikku-Mäntylän päiväkoti
•    Lasse järjestää lapsille joka päivä innostavia liikuntahetkiä, esim. ”aamupiiriin” liikutaan eri tavoilla. Hänen innostamanaan jalkapallokipinä on iskenyt koko päiväkodin lapsiin. Lasse on ammattilainen ja erittäin hyvä työssään niin lasten kuin aikuisten kanssa!

Liikkuva koulu: Jukka Sinnemäki, luokanopettaja, Jyväskylä, Jyväskylän kristillinen koulu
•    Jukan innon myötä koko kouluyhteisö on muuttanut tapaansa toimia. Hän on esim. tuonut ja viritellyt ympäri koulua liikuntavälineitä, joita voi hyödyntää päivän aikana. Jukan myötä liikunnan rooli kokonaishyvinvoinnin näkökulmasta on levinnyt laajalle.

Liikkuva opiskelu: Kati Länsiö, kuraattori, Turku, Turun ammatti-instituutti
•    Kati tekee työtä nuorten ja nuorten aikuisten kanssa rautaisella ammattitaidolla ja jokaisesta asiakkaasta ja työkaveristaan aidosti välittäen. Luokkien ryhmäytymisissä hän suosii liikkuvia aktiviteetteja, ja hän muistaa aina huomioida liikkuvan toisen asteen kaikessa työssään.

Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima

Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima on luonut omalla työllään mahdollisuuksia lasten ja nuorten liikkumiseen sekä päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten työhön.

Liikkuva varhaiskasvatus: Essi Kaipainen, liikunnan hankekoordinaattori, Kirkkonummi
•    Essi luo omalla työllään mahdollisuuksia lasten liikkumiseen sekä päiväkotien työhön. Hän on hienosti saanut innostettua mukaan poikkihallinnollisesti eri hallinnon aloja. Hänen työskentelytapansa kannustaa ja innostaa muita ja hän toimii loistavana esimerkkinä.

Liikkuva koulu: Kati Grekula, liikuntakoordinaattori, Oulu
•    Kati on tehnyt vuosia tinkimättä työtä oppilaiden koulupäivän aikaisen liikkumisen lisäämiseksi, tukeakseen koulumatkaliikuntaa ja -liikkumista sekä kehittänyt toiminnallista opettamista ja opettajien kouluttamista sen saloihin.

Liikkuva opiskelu: Ismo Miettinen, Liikkuva opiskelu -koordinaattori, Oulu
•    Ismo on tehnyt jo monta vuotta äärettömän hienoa työtä oululaisten lukiolaisten hyvinvoinnin eteen. Aika ei ole koronan myötä ollut helppo, mutta siitä huolimatta ja jopa siitä syystä Ismo on tehnyt todella kovasti töitä opettajien ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa monin erilaisin keinoin.

Palkitsemisilla ohjelmat haluavat osoittaa arvostusta ja kiitosta kaikkien lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen työskenteleville.

– Meillä on suomalaisissa päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa todella ammattitaitoisia ihmisiä, jotka tekevät täydestä sydämestään töitä liikkumisen edistämiseksi. Kaikki kuusi palkittavaa ovat tehneet kunnassaan pitkäjänteisesti töitä liikkuvamman arjen eteen. He ovat omalla työllään ja persoonallaan luoneet mahdollisuuksia liikkumiselle ja toimineet positiivisina taustavoimina muiden työlle, sanoo ohjelmajohtaja Antti Blom.

Vinkkejä liikuttavista kollegoista kerättiin keväällä ohjelmien verkkosivuilla ja niitä tuli yli 120. Vinkkien ja laadittujen kriteerien perusteella ohjelmat valitsivat kuusi palkittavaa.

Uusimmat artikkelit