Opiskelija istuu ergonomisesti jumppapallolla.

Lisää virtaa opiskeluun maksuttomasta ergonomiaohjauksesta

Kahdeksanosainen ergonomiaopas auttaa tarkkailemaan oman työpisteen ergonomiaa ja parantamaan sitä pienin askelin. Muutama minuutti päivässä on hyvä lähtökohta.

Ergonomiasta kannattaa huolehtia poikkeusoloissakin, sillä hyvä ergonomia vaikuttaa positiivisesti opiskelutehoon. Ergonomisen työpisteen ei välttämättä tarvitse tulla kalliiksi. Nopeilla ja helposti toteutettavilla muutoksilla, kuten näytön korkeuden säätämisellä, hiiren asetusten muuttamisella ja mikrotaukojen pitämisellä, on suuri vaikutus.

CampusMoWe on julkaissut nettisivuillaan ergonomiaoppaan, joka auttaa opiskelijaa muokkaamaan työpistettään ergonomisemmaksi ja omien tarpeiden mukaiseksi niin kotona kuin kampuksella.

Tiivis ergonomiapaketti auttaa tunnistamaan oman työskentelyasennon kuormittavat tekijät ja välttymään esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoilta ja silmien väsymiseltä. Vinkit sopivat sekä etäopiskeluun että -työskentelyyn.

Ergonomiaohjauksen alkuun on laadittu checklist, jonka avulla voi kartoittaa oman ergonomiansa nykytilanteen. Alkukatsauksen jälkeen materiaali on jaettu kahdeksaan osioon, joissa voi edetä aihealue kerrallaan tai poimia itselleen ajankohtaisimmat aiheet. Jokaiseen osioon kuuluu lyhyitä tehtäviä. Ergonomiaohjausta seuraamalla voi haastaa itsensä kohentamaan työpisteensä ergonomiaa joustavasti oman aikataulun mukaan.

CampusMowe on Satakunnan alueen korkeakoulujen liikunta- ja hyvinvointipalvelu.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Erika Santala
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: CampusMoWe
  • Sähköposti: erika.santala@samk.fi