Kenelle ohjelma on tarkoitettu?

Liikkuva opiskelu -ohjelmaan voivat liittyä maksutta kaikki aktiivisten opiskelupäivien kehittämisestä kiinnostuneet toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut.

Lukiot

Yli 80 prosenttia lukiolaisista toivoo, että lukion olosuhteita kehitettäisiin liikkumista lisääviksi ja että heillä olisi mahdollisuus käyttää liikuntatiloja opiskelupäivän aikana.

Lukioille

Ammatilliset oppilaitokset

Noin 70 prosenttia ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoista kokee hyvin mielekkäänä, että oppilaitoksen olosuhteita kehitettäisiin liikkumista lisääviksi sekä tarjottaisiin vaihtoehtoisia tapoja istumiseen.

Ammatillisille oppilaitoksille

Jalkapallo ja pelaajat

Korkeakoulut

Lähes puolet korkeakouluopiskelijoista liikkuu terveysliikuntasuosituksen mukaan, mutta istumista päivän aikana saattaa kertyä peräti 10 tuntia.

Korkeakouluille

Hyödynnä ideoita

Lue lisää liikkuvan opiskelun materiaaleja

Aktiivisuutta ja opiskelukykyä

Tässä raportissa tarkastellaan pääosin Liikkuva opiskelu -ohjelman vuosien 2019–2022 aikaista toimintaa, keskeisempiä tuloksia ja kokemuksia liikunnallisen toimintakulttuurin kehittämisessä oppilaitoksissa.

Lisää liikettä ammattiin opiskelun tueksi

Nykytilan arviointi

Nykytilan arviointi on työkalu ohjelmassa mukana oleville oppilaitoksille toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin.

Nykytilan arviointi
Marjoja kädessä

Johtamisen tarkistuslista

Johtamisen tarkistuslistan tavoite on edistää Liikkuva opiskelu -toiminnan systemaattista organisoitumista ja johtamista.

Johtamisen tarkistuslista
Opiskelijat keppijumppaamassa.

Verkoston palvelut kohderyhmille

Sivustolta löytyy erilaisia työkaluja ja materiaaleja Liikkuva opiskelu -toimintaan osallistuvien oppilaitosten henkilöstön tueksi.

Palvelut kohderyhmille
Liikkuva opiskelu -esite

Tukimateriaalit

Tukimateriaaleista löydät esimerkiksi erilaisia koulutusmateriaaleja, esitteitä ja selvityksiä.

Tukimateriaalit

Haluatko uusimmat ideat ja uutiset suoraan sähköpostiisi?

Tilaa Liikkuva opiskelu -uutiskirje