Taukoliikuntavinkit ja toiminnalliset opetusmenetelmät Smart Movesin verkkosivuilla

Taukoliikuntavinkit

Istumisen aiheuttamaa fyysistä kuormitusta voi helpottaa tauottamalla paikallaanoloa 20-30 minuutin välein. Tämä voi tapahtua paikallaan liikehtimällä (silloin kun seisomaan nousu ei ole mahdollista), seisomaan nousulla, jaloittelulla tai taukoliikunnalla.

Lyhyetkin liikkumishetket ovat hyödyllisiä. Taukoliikunta laittaa veren kiertämään, nostaa vireystilaa, auttaa keskittymään ja tehostaa oppimista. Taukoliikunnalla voi myös vähentää niska- ja hartiajumeja sekä niistä johtuvaa päänsärkyä. Lisäksi pienet liikkumishetket nostavat usein yhteishenkeä ja tunnelmaa.

Tutustu Smart Movesin taukoliikuntavinkkeihin

Toiminnalliset opetusmenetelmät

Toiminnalliset opetusmenetelmät tuovat oppilaitoksiin aktiivisuutta, joiden tavoitteena on aktivoida osallistujaa oppimistilanteessa ja lisätä yhteisöllisyyttä. Toiminnallisten menetelmien yhteyteen voidaan myös helpommin lisätä myös liikettä ja aktiivista liikuskelua.

Tuomalla aktiivista toimintakulttuuria oppilaitoksiin voidaan parantaa jaksamista, opiskelukykyä ja oppimista sekä lisätä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Tutustu Smart Movesin toiminnallisen opetuksen vinkkeihin

Liike ja toiminnallisuus osaksi opetusta – maksuton koulutus toisen asteen opettajille

Smart Moves -hanke tarjoaa maksuttomia koulutuksia toisen asteen henkilöstökokouksiin tai henkilöstön koulutuspäiviin paikan päälle ympäri Suomea. Koulutuksien tavoitteena on tarjota tietoa ja ideoita, miksi ja miten lisätä liikettä ja toiminnallisuutta oppitunneille. Koulutuksissa pohdintaa ja yhteistä ajatustenvaihtoa harjoitetaan toiminnallisesti, samalla erilaisista toiminnallisista työtavoista esimerkkiä saaden.

Lue lisää koulutuspaketista idejutun lopussa olevasta tiedostosta.

Mikäli koulutus kiinnostaa, ota yhteyttä: Olga Kilkki, Smart Moves -hankekoordinaattori, olga.kilkki@ukkinstituutti.fi

 

    Yhteystiedot
  • Nimi: Teea Mäkinen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Smart Moves
  • Sähköposti: teea.makinen@ukkinstituutti.fi
  • Www-sivu: https://smartmoves.fi/

Katso uusimmat ideamme!