Oppilas vetämässä leukoja.

Aktiivisuus ja yhteisöllisyys yhdistyvät Kannaksen lukion aktiivivälkissä

Kannaksen lukiossa järjestetyt aktiivivälkät lisäävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Yhdessä aktiivisesti vietetyt välitunnit ovat jatkuneet koko Liikkuva opiskelu -hankkeen eli noin kolmen vuoden ajan, ja niitä on tarkoitus toteuttaa jatkossakin.

Kaikille lukion opiskelijoille suunnatut välitunnit ovat sisältäneet toimintaa laidasta laitaan.

– Ulkona on järjestetty sulkapalloa, koripalloa, mölkkyä, spikeball-peliä, slackline-tasapainoilua, teqball-pöytäfutista ja koulugolffia. Sisällä taas toiminta on ollut magneettitikanheittoa, leuanvetoa, laukaisututkaa, tennis- ja pingisturnauksia, Playstation- ja SprintGame-pelailua sekä yllätyspiilotuksia, kertoo liikunnan ja terveystiedon opettaja Hanna Lehmusto.

Aktiivivälkkien määrä on vaihdellut. Toisinaan niitä on ollut useamman kerran viikossa, välillä pari kertaa kuukaudessa.

– Koronatilanne on muuttanut toimintaa niin, että vältämme kontaktilajeja ja huolehdimme hygieniasta tarkemmin. Toiminta ei ole kuitenkaan kokonaan päättynyt, Lehmusto kertoo.

Idea aktiivivälkistä syntyi, kun lukiossa haluttiin tarjota välitunneille monipuolista aktiivista toimintaa ja hyödyntää hankerahoilla hankittuja välineitä.

– Aluksi liikuntatutorit ideoivat, millaista toimintaa tarjotaan. Heillä on edelleen päävastuu välituntien käytännön järjestelyistä, mutta nyt muutkin opiskelijat jo itse toivovat aktiivivälkkiä ja ehdottavat ideoita välkkien sisällöiksi, Lehmusto iloitsee.

Palaute on tosiaan ollut positiivista, ja aktiivivälkkiä toivotaan usein lisää. Toimintaa on tarkoitus ylläpitää, mutta välituntien muoto saattaa hieman muuttua.

– Välitunneilla yhteisöllisyys näkyy ja kuuluu. Musiikki soi, ja mukava toiminta tuo hyvää fiilistä. Tämä on ollut hyvä juttu lukiossamme, joten ehdottomasti haluamme aktiivivälkkiä järjestää jatkossakin, Lehmusto summaa.

Sulkapallon pelaamista.

 

    Yhteystiedot
  • Nimi: Liikunnan ja terveystiedon opettaja Hanna Lehmusto
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Kannaksen lukio, Lahti
  • Sähköposti: hanna.lehmusto@edu.lahti.fi