LO Jamk suunnistus

Jamkin logistiikkainsinöörit pohtivat maantiekuljetuksen aiheita suunnistamalla

Toiminnallisen oppitunnin pitäminen yllätti positiivisesti niin logistiikan lehtorin Kimmo Lehtosen kuin Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmän. Toteutuksen lähtökohtana oli kohtaaminen, kuunteleminen ja keskusteleminen ryhmässä.

Tehtävän pedagogiseksi menetelmäksi valikoitui toiminnallinen menetelmä, jossa yhdistyi liikkuminen, keskustelu ja perinteinen tussitaululla työskentely.

– Vaikka kyseessä on pääosin työskentelyyn muutenkin aktiivisesti osallistuva ryhmä, niin tällä kertaa keskustelu, yhdessä tekeminen ja kirjallinen lopputulos oli parempaa, kiteyttää Kimmo Lehtonen kokeiluaan.

Opiskelijat pitivät tehtävästä. Näin eräs opiskelija kiteytti palautteessaan:

– Pidin konseptista, jossa lähdetään yhdessä liikkeelle ja pohtimaan. Myös yhdessä läpikäyminen oli kivaa. Kaikin puolin mukava tehtävä.

Oppituntiin sisältyi luokassa pidetty teoriaosuus, toiminnallinen suunnistus pienryhmittäin oppilaitoksen tiloissa sekä tehtävän purku luokkatilassa. Kehitettävääkin toteutustapaan löytyi sekä opettajan oman kokemuksen että opiskelijoiden antaman palautteen perusteella. Toteutustavan voi helposti monistaa eri oppiaineisiin sopivaksi. Tämän kaltaisen tehtävän voi toteuttaa myös Actiontrack-sovelluksen avulla: ActionTrack-suunnistus – Smart Moves

Materiaali on ladattavissa alta PDF-muodossa.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Kimmo Lehtonen
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Sähköposti: kimmo.lehtonen@jamk.fi
  • Www-sivu: https://www.jamk.fi/fi