Opiskelijat rentoutumassa jumppasalissa.

Rentoutusäänitteet edistävät opiskelijoiden hyvinvointia

Toisinaan opinnot kuormittavat opiskelijoita. Vapaasti käytettävissä olevat rentoutusäänitteet vievät opiskelijat pois tietokoneen ääreltä ja auttavat rentoutumaan ja rauhoittumaan. Äänitteiden tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia ja jaksamista, ja ne ovat myös elämyksellisiä ja hämmästyttäviä.

Rentoutusäänitteitä voi hyödyntää esimerkiksi opetuksen tauoilla tai oppilaiden omalla vapaa-ajalla. Äänitteet sopivat erinomaisesti myös etäopiskeluun ja opetushenkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseen.

Metsärentoutus: Noin tunnin mittainen rentoutusäänite kuunnellaan metsässä. Äänite sisältää erilaisia tehtäviä, joiden tarkoituksena on rentouttaa ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tehtävissä huomioidaan niin fyysinen, psyykkinen kuin sosiaalinenkin hyvinvointi. Retkelle tarvitsee mukaan säänmukaiset vaatteet, kuulokkeet, eväät, muistiinpanovälineet ja istuinalustan. Uppoutumalla tehtäviin huolellisesti kuuntelija voi tuntea hyvinvointinsa kohenevan nopeasti.

Kotirentoutus: Noin puolen tunnin mittainen rentoutusäänite on tarkoitettu kuunneltavaksi kotona. Rentoutukseen tarvitsee mukavan ja rauhallisen paikan sekä halutessaan kynttilöitä, huovan tai villasukat. Kotirentoutus sisältää kehon ja mielen kokonaisvaltaista rentoutusta, mielikuvitusmatkan ja kevyen venyttelyosuuden. Rentoutusäänite sopii erityisesti opiskelun tauottamiseen, ja äänitteen avulla ajatukset saa muualle arjen askareista.

Rentoutusääninauhat ovat tuottaneet Haaga-Helia AMK:n liikunnanohjaajaopiskelijat Tikissä Työelämään -hankkeen tilauksesta.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Markus Halonen, projektipäällikkö
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: LAB-ammattikorkeakoulu, Tikissä työelämään -hanke
  • Sähköposti: markus.halonen@lut.fi