Liikkumalla työkykyä nyt esimerkki vihreä logo oikea

Liikkumalla työkykyä nyt: Parhaat työkalut oppilaitoksille

Liikkumalla työkykyä nyt kampanjan aikana oppilaitoksille on luvassa paljon erilaisia vinkkejä sekä työkaluja hyödynnettäväksi työkyvyn edistämiseksi. Tutustu esimerkiksi Liikkuvan opiskelun uuteen sivustoon, mistä löydät kohderyhmäkohtaisia palveluja ja työkaluja eri toimijoilta.

Sivustoon voit tutustua täältä!

Liikkuva opiskelu -ohjelman sekä eri kumppaneiden yhteinen kampanja järjestetään 18.–22.9.2023. Tästä artikkelista löydät erilaisia vinkkejä ja työkaluja erityisesti oppilaitoksia silmällä pitäen. Kampanjaviikon kaikki teemat ja sisällöt löydät Liikkumalla työkykyä nyt -sivustolta.

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä

Liikkumalla työkykyä -nyt viikon aikana monet tahot nostavat työhyvinvoinnin ja työkyvyn esille. Lisäksi omaa kestävyyskuntoa voi myös mitata.

  • Saku ry:n Työkykypassin opiskelijalle tavoitteena on lisätä tietojasi, taitojasi ja motivaatiotasi huolehtia omasta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi opiskelun aikana ja sen jälkeen. Tutustu työkykypassiin!
  • Liikkuvan koulun ennustelaskurin avulla saat kuvan tämän hetken kestävyyssuorituskyvystäsi, voit ennustaa tulevaisuuden kuntoasi ja näet, miten kestävyyskunto on yhteydessä terveyteen ja työkykyyn. Ennustelaskuriin!

Aktiivinen kulkeminen ja erilaisia tapahtumia

Smart Moves ja Terve koululainen innostavat kampanjan aikana oppilaitoksia toiminnalliseen oppimiseen ja aktiiviseen koulumatkaan monella eri tapaa.

  • Osallistukaa SmartMovesin ActionTrack-suunnistukseen. ActionTrack-suunnistus on liikettä lisäävä opetusmenetelmä, jota voidaan hyödyntää sisä- ja ulkotiloissa erilaisilla sisällöillä. ActionTrack pelisivulta löytyvät myös uudet sporttimonitori- ja välituntipelit.
  • Fiksusti kouluun -ohjelma kannustaa myös aktiiviseen kulkemiseen ja on julkaissut seitsemän erilaista vinkkiä fiksuun liikkumiseen.
  • Suomen Työväen Urheiluliiton Askelkisassa osallistujat keräävät askelia opiskelumatkalla tai työmatkoilla, harrastuksissa tai vaikka kauppareissuilla. Joukkueina tai yksilöinä kisaten itseään tai toisiaan vastaan.
  • Opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointitapahtuma Metrosport järjestetään 20.9.2023 Olympiastadionilla. Metkan järjestämässä tapahtumassa myös Liikkuva opiskelu.

Olisiko tauko paikallaan?

Opiskelun sekä työnteon tauotukseen on olemassa runsaasti erilaisia vinkkejä. Oppilaitokset voivat esimerkiksi hyödyntää seuraavia videoita ja työkaluja tauottamiseen:

Osallistumme liikkumishaasteeseen!

Tuomalla eri kumppaneita yhteen edistämään opiskelu- ja työkykyä Liikkuva opiskelu vastaa samalla myös presidentti Niinistön liikkumishaasteeseen. Osallistukaa tekin jakamalla oman oppilaitoksenne liikkumisvinkkejä sosiaalisessa mediassa #LiikkumallaTyökykyäNyt ja #liikkumishaaste, tägätkää @liikkuvaopiskelu. Presidentti Niinistön haasteeseen voi osallistua pitkin syksyä kävellen tai muuten liikkumalla sekä haastaa muita sosiaalisessa mediassa #liikkumishaaste-tunnisteella.

Lisää vinkkejä ja materiaaleja Liikkumalla työkykyä nyt -sivustolta!