Lupa Liikkuva -viikko

Lupa liikkua! -kampanjaviikko 8.–12.4.

Keskisuomalaisissa korkeakouluissa järjestettävä Lupa liikkua! -kampanjaviikko nostaa opiskelupäivien aikaisen liikkumisen mahdollisuuksia aktiivisesti esille. Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -projektin toimijat.

Korkeakoulut liikkumisen mahdollistajina

Liikkumisen lisäämiselle opiskelupäivien aikana on todellinen tarve: alle puolet korkeakouluopiskelijoista liikkuu suosituksiin nähden riittävästi ja suuri osa opiskelijoista istuu yli 11 tuntia vuorokaudessa. Korkeakoulut ovat avainasemassa opiskelijoiden liikkumisen ja hyvinvoinnin mahdollistajina. Keinoja ovat muun muassa aktiivisuuden tuominen osaksi opiskelupäiviä niin kampuksilla kuin etänäkin sekä aktiivisten opiskelumatkojen mahdollistaminen.

Lupa liikkua! -kampanjaviikon aikana nostetaan esille erilaisia mahdollisuuksia liikkua kohden tulevaisuuden aktiivisia ja hyvinvoivia korkeakouluja. Viikon aikana jaetaan ideoita ja vinkkejä päivittäisen liikkumisen lisäämiseen esimerkiksi aktivoivien taukojen ja aktiivisten opiskelu- ja työmatkojen osalta.

Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -projektin toimijat: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Humanistisen Ammattikorkeakoulu sekä Ilmasotakoulu.

Materiaaleja ja webinaari

Lupa liikkua! -viikko näkyy ja kuuluu kampuksilla 8.4.–12.4. Virittäydy tunnelmaan hyödyntämällä esimerkiksi Taukotarroja ja Taukoliikuntavideoita, joiden avulla voit toteuttaa aktivoivia ja palauttavia taukoja omaehtoisen liikkumisen lisäämiseksi niin oppitunneilla kuin kokouksissakin.

Tiistaina 9.4. kello 14:15 järjestetään myös webinaari: Aktiiviset opiskelumatkat säästävät rahaa, pitävät terveenä ja pelastavat maailman!”.  

Lue lisää Lupa liikkua! -viikosta