Opiskelijat rentoutumassa jumppasalissa.

Uusi Unikoulutus-verkkosivusto tarjoaa monipuolista tietoa unen merkityksestä hyvinvointiin

Opetushallituksen ja Liikkuva opiskelu -ohjelman uusi Unikoulutus-sivusto on avattu Opetushallituksen sivustolle.

Unikoulutus-verkkosivusto on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille sekä opetushenkilöstön ja opiskeluhuoltopalveluiden asiantuntijoiden käyttöön. Sivusto tarjoaa monipuolisesti tietoa levon, palautumisen, hyvinvoinnin ja jaksamisen välisestä suhteesta sekä näiden merkityksestä oppimiseen.

Sivuston sisällöt on tuotettu yhteistyössä dosentti, unilääkäri Henri Tuomilehdon kanssa.

Sivuston materiaalit, videot ja talteen ladattavat julisteet on suunnattu erityisesti perusopetuksen yläluokkien ja toisen asteen opiskelijoille sekä opetushenkilöstön ja opiskeluhuoltopalveluiden asiantuntijoiden käyttöön. Aineistoa voi hyödyntää esimerkiksi eri oppiaineiden kuten terveystiedon tai liikunnan opetuksessa, ryhmänohjaajan tunneilla tai opiskeluhuoltopalvelujen työskentelyssä. Ne sopivat myös muiden nuorten kanssa toimivien ammattilaisten ja verkostojen käyttöön.

Puheenaiheena #Unikoulutus

Maanantaina 28.11. alkava viikon mittainen Unikoulutuksen somekampanja kutsuu sekä nuoret että nuorten kanssa työskentelevät pohtimaan ja keskustelemaan omista unitottumuksistaan. Kampanjasisällöt on suunniteltu niin, että uneen liittyvistä kysymyksistä voi keskustella esimerkiksi nuorten kanssa oppitunneilla tai jakaen omia kokemuksia sosiaalisessa mediassa julkaisujen kommenteissa. Kampanjaa voit seurata Opetushallituksen Facebook-kanavalla sekä Liikkuvan opiskelun Facebook- ja Instagram-tileillä.

Siirry OPH:n sivuille uutiseen

Siirry OPH:n sivuille Unikoulutus-verkkosivustolle