ULP 2024

Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. pyöräilyviikon aikana

Unelmien liikuntapäivä rakentuu omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Se on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivää vietetään Pyöräilyviikon aikana, 3.–12.5.2024, joten Pyöräilyviikosta voi hakea inspiraatiota oman Unelmien liikuntapäivän suunnitteluun. Pyöräilyviikon pääteemana on liikennerauha ja lisätietoja löydät täältä

Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat. Päivä voi täyttyä esimerkiksi avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Tee Unelmien liikuntapäivänä oma liikettä lisäävä lupauksesi

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivä on mukana mahdollistamassa toimintakykyistä Suomea. Nyt on oikea aika tehdä liikettä lisäävä lupaus, liikkua itse tai liikuttaa muita sen mukaisesti.

Kerro mikä on sinun lupauksesi omassa tai yhteisösi arjessa, perheenjäsenenä tai ystävänä, työkaverina tai valmentajana. Viesti lupauksestasi somessa 10.5. aihetunnisteilla #unelmienliikuntapäivä, #LupausSuomelle / #LöftetillFinland.

Ideoita ja inspiraatiota voit hakea muiden antamista lupauksista Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -verkkosivujen lupaukset-osiosta. 

Aktiivista kulkemista tai vaikkapa pyöräilypäivä?

Omin voimin kulkeminen eli aktiivinen kulkeminen esim. kouluun, oppilaitoksiin tai työpaikoille, on helppo tapa lisätä liikkumista arjessa. Pyöräilyviikkoa vietetään 3.–12.5.2024 ja jokaiselle päivälle on suunniteltu eri teemoja. Voisiko teidän oppilaitoksessa järjestää vaikkapa pyöräilypäivän?

Aktiivisesti kuljettu opiskelupäivä liikuttaa. Parinkin kilometrin edestakaisesta matkasta kertyy vuodessa valtavasti kilometrejä. Aina ei tarvitse lähteä varta vasten liikkumaan, kun kävely, pyöräily tai vaikka potkulautailu lisäävät liikettä arkeen. Onko teidän oppilaitoksessanne opiskelijoilta kysytty, mikä edistää heidän aktiivisia opiskelumatkoja?

Katso myös 10 vinkkiä aktiivisiin opiskelumatkoihin