Förankring och etablering av verksamheten

”En förändring i verksamhetskulturen kräver långsiktigt arbete och med några års insatser får man nog saker och ting att förändras. Verksamheten borde dock vara kontinuerlig, eftersom en tredjedel av studerandena byts ut årligen och en överraskande stor del av de anställda också. Erfarenhet visar till exempel att personalen borde utbildas minst vartannat år för att Studier i rörelse-frågorna ska finnas med i vardagen.”

Rappusia kävellään ylös

Nätverken för Studier i rörelse

Det finns ett riksomfattande aktörsnätverk för personer som koordinerar Studier i rörelse-verksamheten vid läroanstalter på andra stadiet. Nätverket har som mål att stödja den som i praktiken utvecklar Studier i rörelse-verksamheten vid läroanstalten, dela information och möjliggöra kamratstöd. Man ansluter sig till nätverket genom ansökan om medlemskap. Nätverksmöten ordnas cirka fyra gånger per år som distans- och närmöten. Teman för aktörsnätverkets möten lyfts fram från aktuella frågor och aktörernas önskemål.

Utöver det riksomfattande nätverket av aktörer upprätthåller regionala idrottsorganisationerna regionala nätverk. Nätverkens syfte är att främja det regionala och lokala utvecklingsarbetet samt att erbjuda utbildning

Sök till Studier i rörelse aktörsnätverket Avautuu uuteen ikkunaan

Studerandenas idrottsförbund koordinerar Högskolan i rörelse -nätverket

Som en del av sitt understödda stödprojekt Studier i rörelse är Studier i rörelse en partnermedlem i detta högskolenätverk, där det dessutom finns företrädare för regionala idrottsorganisationer, Studenternas hälsovårdsstiftelse (SHVS) och studerandeorganisationer. Under nätverksmöten som koordinerats av OLL har man behandlat utvecklandet av verksamheten och hört exempel och erfarenheter av Studier i rörelse-verksamheten som genomförts vid högskolor. Nätverket sammanträder cirka fem gånger per år

 

Högskolan i rörelse -nätverket Avautuu uuteen ikkunaan

Kultur- och idrottsförbundet för yrkesutbildningen koordinerar Hyvinvoiva amis-serviceverksamheten

SAKU rf koordinerar Hyvinvoiva amis serviceverksamheten vars syfte är att utveckla och sprida modeller som främjar välbefinnandet inom yrkesutbildningen. Man samarbetar med anordnare av utbildning, expertorganisationer och organisationer. 

Hyvinvoiva amis Avautuu uuteen ikkunaan

Evenemang och kommunikation

Helheten i rörelse ordnar riksomfattande seminarier som är centrala även för Studier i rörelse aktörerna för att stöda verksamheten inom Studier i rörelse, skapa nätverk och få kamratstöd. 

Målet med kommunikationen om Studier i rörelse är att erbjuda konkreta verktyg och idéer för att öka den fysiska aktiviteten och utveckla en fysiskt aktiv verksamhetskultur vid läroanstalterna. Webbsidans idébank samlar god praxis från läroanstalter och andra partners för att genomföra aktivare studiedagar. Studier i rörelse-nyhetsbrevet skickas till registrerade läroanstalter och andra premumeranter. Av de sociala medierna använder Studier i rörelse Facebook, Instagram, X och en YouTube.

Beställ nyhtetsbrevet Avautuu uuteen ikkunaan

Ideoita liikkumiseen

Onko sinulla idea jonka haluaisit jakaa?

Kerro se meille