Opiskelijat itseopiskelutilassa.

Materiaaleja liikunnalliseen ryhmäytymiseen

Uusi opiskelupaikka ja täysin uudet opiskelukaverit? Kokeilkaa ryhmäytymistä liikkeen ja liikunnan avulla! Kokosimme tähän tekstiin hyödyllisiä materiaaleja liikunnalliseen ryhmäytymiseen. Parhaimmillaan ideoita voi hyödyntää, vaikka ryhmässä olisi esimerkiksi kielimuureja. Pääset kuhunkin ideaan klikkaamalla sen otsikkoa.

1. TOP-vinkit toiminnalliseen ja ryhmäyttävään opetukseen

TOP-vinkit kokoavat yhteen ideoita toiminnalliseen opetukseen sekä istumisen tauottamiseen. Vinkit ovat sovellettavissa jokaiseen oppiaineeseen peruskouluissa sekä toisella asteella. TOP-vinkit voi ladata kätevästi talteen kaksipuoleisena esitteenä tai informatiivisempana A4-tiedostona.

2. Liikettä opetukseen -materiaalit

Liikettä opetukseen -materiaalipakettiin on koottu erityisesti ammattioppilaitoksiin sopivia harjoitteita aktiivisiin oppimistilanteisiin. Yhtenä teemana materiaaleissa on hyvinvointi- ja työelämätaidot.

3. Ideaopas lukion toiminnalliseen opetukseen

Lukion toiminnallisen opetuksen opas kokoaa yhteen vinkkejä ja ideoita, joilla voi lisätä liikettä ja toiminnallisuutta lukio-opetukseen. Mukana on paljon koko ryhmässä tehtäviä harjoitteita sekä pari- ja pienryhmätehtäviä.

4. Materiaali hyvinvoinnin puheeksi ottamiseen

Hyvinvoinnin puheeksi ottamisen materiaali on syntynyt oppilaitoksen henkilöstön ja ammattilaisten tarpeeseen tukea vähän liikkuvien ja huonosti jaksavien opiskelijoiden hyvinvointia. Materiaalissa on eväitä matalan kynnyksen lähestymiseen, ensimmäiseksi askeleeksi opiskelijan hyvinvoinnin edistämisessä. Kaikkien oppilaitoksen työntekijöiden on mahdollista soveltaa materiaalia työssään. Materiaalissa on myös pareittan ja ryhmissä toteutettavia tehtäivä.

Katso uusimmat ideamme!