Ulkokuntosali.

Ulkokuntosali liikuttaa opiskelijoita Seinäjoella

Vuonna 2020 valmistunut SeAMKin ulkokuntosali on kannustanut seinäjokelaisia opiskelijoita ja kaupunkilaisia liikkumaan aktiivisesti. Ulkokuntosalin rooli on korostunut etenkin koronapandemian aikana, kun oppilaitoksen muut liikuntatilat ovat olleet suljettuina.

Syksyllä 2020 Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK ja Seinäjoen kaupunki päättivät rakentaa modernin ulkokuntosalin aivan ammattikorkeakoulun läheisyyteen. Ulkokuntosalin suunnittelussa oli mukana myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO.

– Idea ulkokuntosaliin lähti SeAMKin ja SAMOn liikuntasihteeriltä Liisa Reinolalta, joka näki tyhjällä tontilla mahdollisuuden ulkoliikuntatilaan. Laitoimme pyörät pyörimään ja eipä aikaakaan, kun ulkokuntosali oli saanut riittävän kannatuksen. Rahoituskin saatiin kasaan SeAMKin ja Seinäjoen kaupungin yhteisponnistuksella, kertoo SAMOn toiminnanjohtaja Jani Erkkonen.

Ulkosalin rakentamiskustannukset jaettiin Seinäjoen kaupungin liikuntatoimen ja SeAMKin kesken. Heti kuntosaliprojektin aluksi hankkeen osapuolet sopivat, että kaupunki huolehtii myös ulkokuntosalin ylläpidosta. Ulkokuntosali ei edellytä raskasta ylläpitoa, mutta sopimuksen avulla alue on saatu pidettyä siistinä ja välineet kunnossa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun osaamisen kehittämisen päällikkö Mervi Lehtola kertoo, että ulkokuntosalin käyttö on ollut opiskelijoiden keskuudessa todella aktiivista. Erityisen ilahtunut Lehtola on siitä, että ulkokuntosalia käyttävät opiskelijoiden lisäksi myös muut kaupunkilaiset.

– Itselleni kuntosalin käyttäjämäärät ovat tulleet jopa myönteisenä yllätyksenä! Ulkokuntosalilla kuntoilee niin eläkeläisiä kuin koululaisryhmiäkin. Ulkokuntosalin vierestä kulkee jokirantaa seuraileva lenkkipolku, ja monet näyttävätkin yhdistävän lenkin ja salitreenin, Lehtola lisää.

Lyhyen matkan päässä SeAMKin ulkokuntosalista sijaitsee toinen ulkokuntosali, jonka välinevalikoimassa on erityisesti huomioitu seniorit. Lehtola ja Erkkonen kertovat, että nämä kaksi salia täydentävät toisiaan hienosti. Suunnittelussa on pyritty siihen, että kahdella kuntosalilla olisi keskenään erilaisia laitteita. SeAMKin ulkokuntosalin monipuolisiin laitteisiin ja välineisiin voi tutustua SAMOn kuvaamalla esittelyvideolla.

– Ulkokuntosali on liikuttanut opiskelijoita ennen kaikkea pandemia-aikana. Koronapandemia on osaltaan lisännyt ulkokuntosalin tarvetta, sillä tartuntariskin vuoksi esimerkiksi SeAMKin sisäkuntosali on ollut pitkiä aikoja suljettuna. Ulkokuntosali on onneksi ollut koko pandemia-ajan avoinna, iloitsee Lehtola.

Ulkokuntosali.
    Yhteystiedot
  • Nimi: Mervi Lehtola
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Osaamisen kehittämisen päällikkö, SeAMK
  • Sähköposti: mervi.lehtola@seamk.fi
  • Puhelinnumero: +358 40 830 2365

Katso uusimmat ideamme!